2 Haziran 2013 Pazar

photoshop 3 - 2 haziran

Quick Mask ; Fırça ile seçim yapmak için yoldur.

Q tuşu (kısa yol) Beyaz selectiona e ekler ; siyah selectiondan çıkartır. (hatırla futblocunun şortu)

Select transform selection >  Seçimi ölçeklendirebilmek için dikdörtgene yerleştirir, shift ile birebir ölçekli büyüme / küçültme yapılabilir. Bu seçimi daha sonra kullanmak için saklayabilirsin (hatırla : diamond) Select > save selection  isim vererek.

'Select > load' selection yada kanallardan ismi bulup ctrl ile seçerek  prizma seçimimizi yeniden kullanabiliriz.

CROP TOOL ; klavye C   kesim işlemleri için kullanılan tooldur.

(önceki ayarların silinmesi için clear e basmayı unutma)

Seçimini belirledikten sonra  ENTER a bas / üzerini çift tıkla / sağda ok. e seç

Belirli bir bölge gerekli ise ( hatırla : cami) seçimi belirledikten sonra (herhangi bir selection ile)  image / crop seçimine teget geçen alanı dikdörtgen bir şekilde seçmeni sağlar.

Açı hatalarını düzeltme ;

Damlalığın altındaki RULER ile açıyı bulalım / image > image rotation > arbitrary >  OK ile 90 derecelik açıya döner ... ( hatırla adana camii minare)

Resmi farklı bir resme taşımak ;

move tool'u (siyah OK)  ile resme tıkla seçili hale gelince diğer resme gel (üst bölümde) bekle ; 2.resim açılınca resmin üzerine gel ve bırak ...

edit > transform >  ( ctrl T )   ile istenilen şekli verebilirsin. ölçeklendirmede "shift" ile basarsan ölçeklendirme sağlıklı olur.

Kısa yollar olduğu gibi sağ mouse ile seçim de yapılabilir.

döndürme işlemi ile  shift ile 90 d lik döndürme işlemi yapabilirsin

CTRL e bastığında imlecte değişmiş olur distort yapabilirsin.
CTRL + ALT skew ile bükleme yapabilirsin.

Perspektive yapmak istersen, CTRL + ALT + SHIFT
rotate >

Warp tuşu ile de istenilen noktalardan bükme yapılabilir. Orta alanlardan da deformasyon yapılabilir. Warp ı kapattığın anda diğerlerine devam edebilirsin.

SMART OBJECTS : yapılan tüm değişiklilerin netliğinde değişiklik olmadan yapılmasını sağlar.

fotograf layers da görünüyor, sag mouse ile convert to smart object ile resmi akıllı nesneye çeviriyoruz. (resmin altındaki siyah kutucuga dikkat)

Fakat bu resimde değişiklik yapamıyoruz. çünkü resim farklı yerde saklanıyor.  Değişiklik yapabilmek için a) rasterize layer olarak smart object olmaktan çıkart b) layer a çift tıklandığında resim ayrı olarak açılıyor. Gerekli değişiklikleri boyama vb. yaptıktan sonra kaydederek çık ve istenilen değişiklik ana sayfadaki resime de yansır.

içerik bilinçli ölçekleme  >

photpshop da bir resim açtığında backround olarak açılır. Değişiklik için onu layer (katman) haline çevirmek gereklidir. 'çift tıkla'

küçültme yaparken  backround layers e döndükten sonra edit >  content aware scale tıklanarak üst bardaki insan ikonu seçilerek insanları koruyarak resimleri ölçüklendirme yapabilir. (hatırla : fıskıyeli resimdeki teyzeler + çocuk)

Başka bir alanı koruyarak ölçeklendirme yapacak isek ; resimdeki alanı seç ve seçimi save et. Deselect ile ana resme dönüp content aware scale tıklanarak  üst bardan protect bölümünden istediğimiz seçimi ( hatırla: fıskıyeye bakan çocuk) koruyarak ölçeklendirme yapabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder