15 Haziran 2013 Cumartesi

photoshop retouch 15 06

retouch

retouch  baslamadan layer'ı birebir kopyalamak gerekir.

katman üzerinde sağ mouse duplicate layers  yada kısa yol CTRL J yada katmanı layers panelindeki yeni layersa sürükleyerek

spot healing brush  noktasal düzenleme( fırça tekniği olduğu için fırça boyutu seçiyorsun) çevresindeki renkleri alarak tıklanan yeri düzeltir. ( sivilceleri yok etmek için bunu kullanıyorsun)

healing brush kendi istediğim yerden doku aliyoruz ve manuel olarak uygulanıyor. Düzeltmek istediğimiz yerin dokusuna uygun bir yerden numune almak için ALT tuşuna basıp kopyalamak istediğimiz yere sürüklüyoruz. Numune alımında ikon hedef işareti oluyor.

Patch aracı : (source)   seçim yapılan yeri tıklayarak hedefe sürüklersen seçili alan hedef ile değişiyor. (destination) seçim yapılan yeri tıklayarak hedefe sürüklersen hedefe götürüyor yani taşıyor.

Clone stamp : damga aracı  burada önemli olan fırça seçimi keskin seçim yapmak istiyorsan keskin fırçalardan seçmelisin. çevre ile uyumlu olması için yumuşak fırça (soft round) seçmelisin. Fırça boyutunu  ALT tuşuna basıp düzenleyebilirsin. ALT ı tıklayıp hedef belirledikten sonra ilgili yere oturtup ne kadar alanı seçmek istiyorsan taşıyabilirsin.

Align seçeneğini kaldırırsan her mouse ı bıraktığında baştan başlar.

Magic eraser ; (magic wand gibi çalışıyor) renk tonlarına göre siliyor. (rüzgar güllerini hatırla) silindikten sonra saydam zemin üzerinde kalan resim farklı bir resme taşınabilir. Taşımayı patch tool ile taşırsan resme daha çok uyar. 

hatırlatma ; ctrl T seçimi büyültür / küçültür hale getirebilirsin.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder